Marcus

 

Jag har varit på Rainbow Tattoo sedan 2010. Har gjort traditionellt 3-årigt lärlingsskap med allt vad det innebär. Har jobbat med vitt skilda saker innan jag halkade in på tatueringsyrket, bl.a. möbelrenovering, som målare och specialstädare. Har inte specialiserat mig på någon viss stil utan tycker om att försöka tillgodose kundens önskningar, dock med min egna touch. Tycker om att jobba med mycket linjer i motiven och föredrar nog att jobba i black´n grey om jag måste välja. Får jag helt fria händer så gör jag gärna motiven i grafisk stil som drar lite åt serietidningshållet.

Jobbar lika gärna med stora blomstermotiv i realistisk stil som en zombie med cartoonkänsla. Får man bara en grundidé från kund så är det alltid lika spännande att börja jobba med motivet och bara låta kreativiteten flöda. Jag hämtar och får mycket inspiration från filmer och serier, barnfilmer har mycket att ge i dessa sammanhang, likväl som div tatueringsstilar. Bl.a. neotraditional, art brut, trash polka och new school för att nämna några. Konst och musik i allmänhet ger också mycket.

Den tid som blir kvar på dygnet spenderar jag med fru och två barn i en liten stuga på landet där också två katter pockar på uppmärksamhet.